Бібліотека ім. С. Олійника

27.02.2023

 
Бібліотека ім. С. Олійника запросила медичного фахівця на захід «Бібліотека та війна : тримаємо стрій!». Читачі бібліотеки дізнавалися як правильно діяти в ситуаціях, що можуть загрожувати життю людини.
Лікар провела відповідний інструктаж та наглядно показала як зупиняти кровотечу, як діяти при опіках тіла, переохолодженні, зупинці серця, тощо. Навички першої медичної допомоги є необхідними для кожного, особливо в умовах війни. Вчасно надана перша медична допомога - це врятоване життя.
В цей важкий час нам надзвичайно потрібна і психологічна допомога. Наприкінці зустрічі пройшов майстер клас у стилі ошибана : терапія книгами і рослинами проти всіх тривог!
 

21.02.2023

 
До Міжнародного дня рідної мови в бібліотеці ім. С. Олійника бібліотекарі підготували для читачів найкращі вірші та вислови видатних українців про мову та запросили молодь на годину спілкування «Українська мова-наша незалежність». Мова – генетичний код будь-якого народу, серцевина його культури та історії.
Всі були активними, вивчали, шанували та прославляли українську нашу рідну мову!
 

20.02.2023

 
До Дня Пам’яті Героїв Небесної Сотні, в бібліотеці ім. С. Олійника, відбувся патріотичний ранок «Герої не вмирають!», щоб вшанувати пам’ять людей, які пожертвували своїм життям за наше майбутнє. Своїми спогадами, відтворивши всю хронологію подій у Києві, поділився гість бібліотеки, вчитель історії школи №39 Шалюта Юрій Борисович.
Під час заходу бібліотекарі презентували книги, що висвітлюють події тих днів 2014 року. Присутні переглянули фільм «Зима у вогні» режисера Євгена Афінеєвського і хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні.
 

13.02.2023

 
  До Міжнародного дня жінок і дівчат у науці бібліотека ім. С. Олійника провела для старшокласників ЗОШ № 213 інтерактивне заняття «Це цікаво, це важливо!».
  Бібліотекар розповіла про першу жінку, яка зробила великий внесок у науку та першою отримала Нобелівську премію – Марі Скадовську-Кюрі, про її досліди та винаходи в хімії.
 
 
 

  Учні мали можливість актуалізувати свої знання з хімії, активно виконали інтерактивні вправи : «Основні елементи», «Періодична система», «Історія елемента» та долучилися до обговорення книг, які презентувала бібліотекар.

 
 

27.01.2023

 
На вшанування пам’яті героїв, подвиг яких став вічним символом незламності всіх захисників України, у бібліотеці ім. С. Олійника пройшов історичний екскурс «Герої Крут – для нащадків взірець».

Що ж було під Крутами? Хто були ці юні герої? Чого вони прагнули? Згадати славні сторінки історії допомогла розповідь бібліотекаря.
Читачі переглянули фотоматеріали : пам’ятник на Аскольдовій могилі, кам’яний хрест на Львівській площі, мурал «Крути» та мали можливість поділитися своїм баченням цих героїчних та трагічних подій.

Трагічна подія в українській історії – бій під Крутами, який набув для українського народу символічного значення, став легендою, прикладом героїзму і жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну.

 

05.12.2022

 
До Дня збройних Сил України, бібліотека ім. С. Олійника разом зі старшокласниками говорили про життя військових, війну в Україні та патріотизм. Ознайомились з цікавими книгами та всі разом виготовили вітальну листівку.
Пишаємося нашими військовими, які оберігають незалежність рідної землі, жертвуючи найдорожчим. Дякуємо їм за відвагу!
 

30.11.2022

 
Бібліотека ім. С. Олійника, разом з учнями, вирушила у цікаву подорож у часі. Повернулись на 300 років тому – Україна часів Григорія Сковороди, а зустрілись всі разом під великим деревом: «Дубом Сковороди», якому понад 1000 років! Під ним любив відпочивати відомий філософ, якого називають «Українським Сократом».
У такі складні часи, як зараз, ми мріємо відбудувати нашу країну, згадавши історію та відродити символічно зображений «Дуб Сковороди», додавши паперові листя з афоризмами великого українського філософа.
Під час подорожі нашим читачам стали більш зрозумілими основні засади його філософії: чому замість родинного затишку він обрав постійні мандри й самотність, при цьому, вважаючи себе неймовірно щасливою людиною.
 

02.11.2022

 
  В затишній та приємній атмосфері зібралися члени клубу "Іванна" в бібліотеці ім. С. Олійника на майстер клас "Осінній букет" в  стилі ошибана.
 
 
 
 
 
  Бібліотекарі розповіли, що це за стиль, де він з 'явився та як його перетворити на хобі. Тонкостей майстерності та послідовності виконання ошибани навчала волонтерка бібліотеки та майстриня Олена. Кожен учасник вклав частку своєї душі в виготовлення листівки, сам процес приносив неймовірне задоволення. Долучайтесь до наших зустрічей, які проходять в дружній та креативній атмосфері.
 

25.10.2022

 
У бібліотеці ім. С. Олійника в рамках проекту "За українську мову!" зібралися користувачі, які хочуть вдосконалити українську мову.

Як відомо, мова є не лише потужним ідентифікатором унікальності та самобутності народу, сильним інструментом збереження його історичної спадщини, але й виступає в якості справжнісінької «зброї» у сучасному  світові. Тож думати та спілкуватися виключно рідною мовою стає необхідністю у наші непрості часи.
У легкій та цікавій формі бібліотекар розповіла читачам, як це робити впевнено та грамотно, уникаючи розповсюджених помилок та відходячи від застосування "суржику".
 

13.10.2022

 
Побудувати майбутнє країни неможливо без знання її минулого та усвідомлення значущості головних подій та урочистих днів в історії нашого народу. У бібліотеці ім. С. Олійника відбувся патріотичний ранок «Найсильніші духом» до Дня захисника та захисниць України і Дня українського козацтва.
Юні читачі із завмиранням серця слухали історію захисту українських земель від загарбників, які завжди "ласим оком" дивились на неньку Україну. Діти із задоволенням малювали козацьку символіку і з гордістю розповідали, що ми всі теж козацького роду... І як колись вони, ми вистоїмо, захистимо і Переможемо.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter