Бібліотека ім. С. Олійника

07.01.2024

 
У бібліотеці ім. С. Олійника відбувся вечір-портрет «Голос ніжності і правди» до 125-річчя від дня народження Володимира Сосюри.

Літературний спадок видатного поета України збагатив горизонти нашого розуміння краси та сколихнув джерело глибоких почуттів національної гідності. Користувачі поділилися улюбленими віршами Сосюри, провели літературні обговорення та створили власні імпресії.
Також із задоволенням подивилися документальний фільм про багатогранного письменника та дізналися біографічні деталі, які дають змогу краще зрозуміти унікальну поезію.

Наше прагнення зберігати та поширювати творчість, яка переплетена з глибоким патріотизмом та відданістю національним інтересам.
 

29.12.2023

 
Бібліотека ім. С. Олійника провела майстер-клас із малювання «Зимова казка». Маленькі художники вкладали у кожен малюнок частинку свого серця, а бібліотекарі допомагали, надихали та сприяли виникненню справжніх шедеврів. Тепло та радість переплелися в творчому натхненні, де кожен відчував себе частиною особливого дійства.
 
 

25.12.2023

 
У бібліотеці ім. С. Олійника відбулося засідання клубу «Іванна», приурочене до 190 річчя від дня народження видатної Марко Вовчок – фатальній постаті української літератури. Бібліотекарі розкрили найяскравіші сторінки її життя та представили найвизначніші твори.
Творчість Марії Вілінської є важливою частиною нашої культурної спадщини та надзвичайно цікавою для дослідження. У своїх творах вона часто акцентувала увагу на жіночому питанні, розкриваючи його з різних сторін та не залишалась осторонь від соціальних сфер, висловлюючи свої патріотичні переконання через літературні образи. Захід став чудовою нагодою поглибити знання про світ літературних витоків, обмінятися враженнями та виразити своє бачення разом з іншими прихильниками літератури.
 

24.12.2023

 
Напередодні Різдва бібліотека ім. С. Олійника влаштувала незабутній захід «Чари Різдва» для маленьких читачів.
Бібліотекарі розповідали про важливість родинного об’єднання під час свят, традиції прикрашати дім, виготовляти різдвяні листівки та готувати особливі страви. Спільне читання різдвяних казок, захоплюючі розповіді та святкові вірші від дітей подарували всім веселі враження та радісні моменти.
Діти не лише збагатили знання про традиції Різдва, а й навчилися створювати чарівні подарунки своїми руками на майстер–класі «Різдвяний гостинець для найрідніших». Кожна дитина створила власний слоїк, який наповнила цукерками, любов’ю та теплими побажаннями до рідних.
 

01.12.2023

   У Всесвітній день боротьби зі СНІДом бібліотека ім. С. Олійника спільно з учнями старшої школи провели інформаційну годину «Знання, як засіб профілактики СНІДу» та розглянули останні наукові відкриття та сучасні методи профілактики, висвітлили питання обізнаності щодо СНІДу та його попередження.
 
 
 
 
 
   Під час тренінгу «Розкрий міфи – збережи життя» було чудово бачити активність школярів та бажання ділитися знаннями і думками, вивчати взаємодіяти з питань СНІДу.
 
 
 
 
   Учні продемонстрували знак солідарності з людьми, що живуть з ВІЛ, вдягнувши червоні стрічки. Отримані знання стимулюють працювати над підвищенням свідомості про цю серйозну проблему. Будьмо обізнані та обережні!


 
 

24.11.2023

   У рамках Міжнародної акції «16 днів проти насильства» бібліотека ім С. Олійника разом з учнями старшої школи, обговорюючи проблему насильства, порушили табу та поговорили відверто про причини і наслідки.
 
 
 

   У ході заходу юнацтво взяли участь у дебатах, де вони відтворили різні ролі: агресора, жертви, свідка. Ця інтерактивна гра дозволила їм глибше зрозуміти важливість теми та висловити свої погляди на цю проблему. Учасники заходу погодились, що право на свободу від насильства – одне з основних прав жінок та чоловіків. Особливою частиною тренінгу був флешмоб «Жовта стрічка», який є символом підтримки ненасильницького супротиву на окупованих територіях.
 
 

   Такі важливі заходи, безумовно, не лише сприяють формуванню відповідального ставлення до проблеми насильства, але і підкреслюють важливість об`єднання для створення безпечного та дружнього оточення.

 
 

15.11.2023

    Бібліотека  ім. С. Олійника відвідала учнів молодшої школи № 147 та розповіла історію появи книги. Діти разом з бібліотекарями вирушили у захопливу подорож у світ слова та літератури.  
 
 
 
   У ході заходу діти дізналися, як змінювалася книга від печерних малюнків до сучасних видань. Дітлахи з цікавістю поринули у книжковий світ літератури та дізнались багато нового про важливість читання та набули порад, щодо обрання своїх перших книжок. 
 
 
 
   Бібліотекарі провели майстер-клас «Долоні доброти» до Міжнародного дня добра, де дружньо разом з дітками зробили усміхнене сонечко. Захід став чудовим об’єднанням навчання та креативності,  в якому діти відкрили для себе чарівний світ книг та проявили себе творчо.
 

13.11.2023

      У бібліотеці ім. С. Олійника відбувся тренінг з домедичної допомоги «Тактична медицина». На заході була присутня опіковий хірург Мойса Марія Миколаївна, яка розповіла та продемонструвала на практиці декілька способів накладання компресійних пов’язок на рану, прийоми тампонування глибоких ран, методи використання гемостатичних препаратів.
 
 
 

   На тренінгу розглянули, які речі мають завжди бути у аптечці, як ефективно ними користуватися. Навчали гостей основним принципам тактичної медицини, продемонстрували накладання турнікету, розповіли про наявну у бібліотеці літературу, якою вони зможуть поглибити ці знання. Навички першої медичної допомоги є необхідними для кожного, особливо в умовах війни. По завершені тренінгу кожен учасник отримав важливі знання, які можуть стати потрібними у непередбачуваних обставинах.
 
 

26.10.2023

   З нагоди Дня української писемності та мови бібліотека ім. С. Олійника завітала до школи № 147 на мовознавчий марафон «Слово заради майбутнього».
 
 
 
   Бібліотекарі розповіли, що мова пройшла різні шляхи творення, так деякі з них взяли початок у народних обрядах і віруваннях, адже мова – одне із багатьох див, створених людьми. Юні користувачі з ентузіазмом прийняли участь в марафоні, який допоміг сформувати розуміння того, що українська мова – наш скарб без якого не може існувати ні народ, ні Україна, як держава.
 
 
 
 
   Під час мовознавчого змагання пролунало багато українських пісень про рідну мову, віршів, загадок та легенд.
    На майстер-класі діти в жовто-блакитних фантазіях відобразили гордість за нашу країну.
 

11.10.2023

 
З нагоди Міжнародного дня дівчат бібліотека ім. С. Олійника завітала до учнів школи № 147 на годину роздум «Дівчата у світі: маленькі історіі великих вчинків». Бібліотекарка розповіла захоплюючі історіі з життя юних дівчаток та привела приклади успішних жінок, які досягли великих цілей, зробили важливий внесок у різні сфери діяльності, про жінок-вчених, якими пишається весь світ. Бажаючі поділились своїми думками щодо прав та проблем дівчат. Під час тренінгу «Як стати впевненою в собі?» учасники вивчали та розвивали навички самовпевненості. Практичні вправи навчали реагувати на страхи та незручності і бути сильнішими в майбутньому.
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter