Бібліотека №1

01.06.2023

    До Міжнародного дня захисту дітей бібліотека № 1 запросила учнів молодшої школи № 277 на тренінг "Безпечні канікули" із Добровольчим формуванням територіальної громади № 31 Деснянського району.
 
 
 

  Військові фахівці практично ознайомили дітей із правилами поводження з вибухонебезпечними предметами, в ігровій формі знайомились із небезпечною роботою сапера, дізнались про важливий дзвінок 102. Також переглянули книги, які допоможуть учням пізнати основи життєдіяльності.
 
 

     Тренінг навчив дітей дбати про безпеку свою і друзів. Дякуємо нашим військовим саперам за пізнавальний тренінг!
 
 

29.05.2023

      Київ - серце нашої держави, її гордість і краса! До Дня Києва бібліотека №1 провела краєзнавчий екскурс "Як тебе не любити, Києве мій!" для читачів ВПО з Бахмута, Маріуполя, Торецька.
 
 
 
       Відвідувачі ознайомились з історією центральної вулиці - Хрещатик, архітектурою Майдана Незалежності, історичною пам'яткою - Архистратигом Михаїлом, пам'ятником князю Володимира, що став символом стародавнього міста.
 
 
 
     Література про Київ надихнула читачів вивчати історію нашого славетного міста.
 

25.05.2023

    До Дня слов'янської писемності і культури бібліотека № 1 запросила читачів різного віку на мовознавчу годину "Кирило і Мефодій - творці слов'янської писемності". Відвідувачі заходу поглибили знання про братів - Кирила та Мефодія, які були просвітителями, творцями азбуки, провідниками християнства, першими перекладачами богослужбових книг.
 
 
 

   Багато цікавих фактів щодо слов’янської писемності, культури, рідної мови можна дізнатися з книжкової виставки «Вивчаймо рідну мову!», яка представлена в бібліотеці.
 
 

23.05.2023

     До Дня пам'яті жертв політичних репресій бібліотека № 1 запросила учнів школи № 277 на історичну годину "Биківнянський ліс - місце таємних поховань" із Заступником Генерального директора з наукової роботи Національного історико - меморіального заповідника "Биківнянські могили", кандидатом філологічних наук - Шептицькою Тетяною.
 
 
 
 
   Старшокласники дізнались про заснування меморіального заповідника, про розстріляних та закатованих жертв. Биківнянські могили - братські, але не безіменні, важливе місце історичної пам'яті для сучасників та майбутніх поколінь.
 

20.04.2023

 
До Всесвітнього дня книги і авторського права бібліотека №1 провела для старшокласників СШ № 23 творчу зустріч "Сучасна модерна поетка - Ганна Коназюк". Українська письменниця - дипломантка та лауреатка Міжнародного літературного конкурсу "Коронація слова" презентувала свої твори, читала поезію та прозу різних років, вела серйозну розмову про наше непросте сьогодення. Творчість авторки надихнула учнів на роздуми та закликала читати книги, в яких можна знайти відповіді на різні виклики життя.
 
 

07.04.2023

   До Всесвітнього дня здоров'я бібліотека №1 запросила читачів Волонтерського центру "Перший спалах" на спортивний міні - майданчик "Хто здоровий, той сміється, все йому в житті вдається!".
 
 
 
 
  Учасники заходу ознайомились із літературою про здоровий спосіб життя та взяли участь у рухливих іграх.
   Бережіть свої життєві сили та ресурс здоров’я!
 
 

27.03.2023

 
До Міжнародного дня театру бібліотека №1 запросила відвідувачів гуртка "Теплі долоньки" на казкове театральне заняття. Читачі дізнались, які дитячі театри є в місті Києві та про репертуар вистав. Вони відчули себе акторами, граючи в англійську народну казку "Троє поросят", а під час майстер класу навчились виготовляти паперових артистів.
 
 
 

20.03.2023

  До Міжнародного дня щастя бібліотека № 1 запросила читачів Волонтерського центру "Перший спалах" на естет-шоу "Подаруй мені щастя".
 
 

  Присутні ознайомилися з виставкою - вернісаж "В очікуванні радісних емоцій" та слухали твори про щастя українських поетів та поеток. З поглядом на наш унікальний рецепт щастя познайомила книга Ірини Мацко "Секрети українського щастя". Як отримувати радість від життя надала поради книга Джеймі Кет Каллан "Бонжур, щастя!".
Українці споконвіку були щасливою нацією і вміли триматись разом!
 
 

14.03.2023

 
До Дня Добровольця у Волонтерському центрі "Перший спалах" для читачів бібліотеки № 1 відбувся патріотичний концерт "Той, хто пройшов крізь вогонь". Дмитро Лінартович доброволець, український актор театру, поет, музикант виступив з літературно - музичною композицією.
Автор співав полум'яні пісні під гітару, розповідав цікаві епізоди довоєнного життя; про мужність, незламність, стійкість побратимів на передовій.
 
Здолати нас неможливо! Разом до ПЕРЕМОГИ!
 

13.03.2023

 
Бібліотека №1 та читачі Волонтерського центру "Перший спалах" взяли участь у психологічному тренінгу "Як подолати тривожність під час війни?", який провела психологиня Юлія Любшина. Бібліотекарка ознайомила учасників тренінгу з літературою, яка радить як проживати і відпускати свої емоції аби залишатись у ресурсі.
Психологиня провела тестування та надала практичні поради, як зберегти та підтримувати емоційний стан під час війни. Вивчайте психологію - вона допомагає краще пізнати себе, зрозуміти причини переживань і вміння справлятись із ними!
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter