26.04.2024

   Чорнобиль – рана України, яка попри роки не перестає боліти. Немає жодного українця, жодного європейця, а, можливо, й жодної людини у світі, яка б не чула про цю жахливу катастрофу. Тому наше завдання – не дати забути та зробити все, аби подібного ніколи не повторилося.
 
 

    ЦРБ імені П. А. Загребельного також докладає до цього зусилля. До міжнародного дня пам’яті Чорнобильської катастрофи у бібліотеці відбулася інформаційна година для дітей «Пекельний вогонь Чорнобиля».
 
 

    Розпочалася зустріч голосними читаннями тематичних віршів, які підготували наші юні відвідувачі. В них українські поети та поетки вдало описали, як мирний атом здатен перетворити життя тисяч людей на справжнє пекло. Далі школярі переглянули пізнавальне відео, звідки дізналися про масштаби шкоди аварії на ЧАС не лише для України, а й для усього світу. Особливо вразили дітей подвиги ліквідаторів наслідків аварії. Адже завдяки їхньому героїзму було врятовано безліч життів!
 
 

    І сьогодні життя українців та всієї європейської спільноти захищають наші воїни та воїнки. Аби їх підтримати, дітвора вирішила гуртом написати листи та намалювати малюнки, пронизані безмежною вдячністю нашим захисникам та захисницям.

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter